CASA STANOVICI-MONUMENT ISTORIC

Descriere Licitație
Preț 7.647.749 Lei
Tip VILA MONUMENT ISTORIC
Județ / Sector SECTOR 3
Localitate BUCURESTI
Adresă str. Remus nr. 6
Dosar nr. 1851/2021
Dată licitație 24 februarie 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În data de 24 februarie 2022, ora 13.00, va avea loc la sediul S.C.P.E.J Coşoreanu & Asociaţii din București, Șoseaua Kiseleff nr. 9, sector 1, vânzarea la licitație publică a:

Imobilul este situat in Bucuresti, str. Remus nr. 6, sector 3, compus din:
– teren intravilan, categoria de folosință curți – construcții, în suprafață de 861 m.p (din măsurători) și 840 m.p (din acte) și
– construcție cu regim de înălțime Sp + P + 1E, cu o suprafață utilă totală de 654,82 m.p, edificată în anul 1912, reprezentând vilă monument istoric cunoscută drept Casa Stanovici, cod LMI B-II-m-A-19542, imobil înscris în Cartea Funciară nr. 210820 a sectorului 3, având număr cadastral 210820 si 210820-C1.DESCRIEREA PROPRIETĂȚII:

Terenul aferent proprietății este intravilan, are categoria de folosință curți-construcții, formă neregulată și topografie plană. Are o suprafață de 861 mp, din măsurători, respectiv 840 mp, din acte, și deschidere dublă, 31 ml la str. Remus, respectiv 23 ml la str. Iuliu Valaori, fiind amplasat pe colț. Accesul se face din str. Remus, terenul fiind amplasat la circa 100 m de Calea Călărașilor, pe partea dreapta în direcția de mers către intersecția cu str. Iuliu Valaori. Specific zonei centrale a capitalei vecinătățile reprezintă un mixt de proprietăți zona fiind formată din proprietăți rezidențiale, case vechi ( în diferite stadii de conservare, utilizate ca locuințe sau ca spații comerciale – sedii de firmă, magazine, etc) și blocuri, spre Calea Călărașilor, dar și clădiri cu destinație comercială utilizate ca spațiu de birouri sau magazine. Din punct de vedere urbanistic terenul este amplasat în subzona M1, subzona mixtă situată în zona protejată, orice intervenţie în zonele protejate va respecta prevederile legii.

Clădirea C1 este o construcție cu regim de înălțime Sp+P+1E, cu o suprafață utilă totală de 654,82 mp, edificată în anul 1912 pe structură din zidărie portantă din cărămidă, acoperiș tip șarpantă de lemn cu învelitoare din țiglă, respective tablă zincată în zona garajului. Clădirea se prezintă în stare bună fiind efectuate lucrări de renovare/reamenajare/îmbunătățire în mai multe etape, fiind păstrate, acolo unde a fost posibil, elementele representative de la ușile de lemn de la etaj și însemnele românești/brâncovenești până la decorațiunile contratreptelor scării centrale, la mozaic sau la elemente sculpturale.

Din punct de vedere al finisajelor imobilul poate fi împărțit în 3 zone distincte: Parterul cu subsol tehnic/pt depozitare: Finisaje moderne, medii, reprezentate de pardoseli acoperite cu gresie sau parchet, pereți zugrăviți, acoperiți cu vopsea lavabilă, tavan casetat cu corpuri de iluminat încastrate. Tâmplăria exterioara este din profile PVC cu geam termopan. Zona vestică a etajului, cu acces secundar: finisaje inferioare ce constau în pardoseli acoperite cu beton, linoleum sau mochetă, pereți zugrăviți și acoperiți cu vopsea lavabilă. Tâmplăria interioară și exterioară este din lemn. Zona de est a etajului, cu acces din intrarea principală: finisaje modern, medii, combinate cu elemente de arhitectură și design vechi, ce constau în pardoseli acoperite cu mozaic sau parchet, pereți tencuiți, cu sculpturi pe alocuri, tâmplărie exterioară din profile PVC cu geam termopan și de lemn la interior.

Încălzirea se realizează cu ajutorul unei centrale termice pe gaz. Clădirea este cunoscută drept Casa Stanovici – monument istoric regăsit în Lista monumentelor istorice la poziția 1867, cod B-II-m-A-19542, încadrat în categoria Monumente de arhitectura (după natura acestuia) Grupa A (din punct de vedere valoric). Imobilul este racordat la rețeaua de electricitate, alimentare cu apă, canalizare și alimentare cu gaz. În partea vestică a fost identificat și un puț de apă. Imobilul este dotat cu sistem de monitorizare video, alarmă, interfon.MICRO LOCAȚIE:

Proprietatea subiect este situată în Mun. Bucuresti, sectorul e, in zona centrală, mixtă, zona Calea Călărași-Hala Traian. Zona este mixtă, fiind compusă din case si vile individuale, realizate în perioada sf. sec XIX și interbelica, de stil clasic, clădiri administrative (sedii firme, cladiri birouri), magazine, hoteluri, benzinării, etc; subzona mixtă situată în zona protejată In zonă există multiple mijloace de transport, cu statii de autobuz, tramvai și metrou – statia Unirii, circa 1 km. In zonă traficul auto și pietonal este mediu, clădirea beneficiază de vizibilitate bună. Străzile adiacente sunt amenajate si beneficiaza de iluminat stradal.
Puncte de interes : P-ța Unirii, zona Traian, P-ta Sf. Stefan, Serviciul de Stare Civila Sector 3

Licitaţia începe de la pretul de 6.426.680 lei la care se adaugă TVA (total 7.647.749,20 lei), reprezentând valoarea stabilita conform art. 837 Cod procedură civilă. Vânzarea este taxabilă din punct de vedere al TVA în baza art. 292 alin. 2 lit. f din Legea nr. 227/2015 privind codul Fiscal