Teren intravilan 2.822 m.p în com. Balotești

Descriere Licitație
Preț 288.866 Lei
Tip Teren intravilan de tip liber
Județ / Sector Ilfov
Localitate com. Balotești
Adresă sat Săftica nr. 103, T2 A 108, (Cal. București nr. 103)
Dosar nr. 472/2019
Dată licitație 22 iulie 2021

În data de 22 IULIE 2021, ora 13:00, va avea loc la sediul SCPEJ Coşoreanu & Asociaţii din București, Șoseaua Kiseleff nr. 9, Sector 1, vânzarea la licitaţie publică a:

DESCRIERE:


LOCALIZARE:

Terenul este amplasat în com. Balotești, sat Săftica, T2 A 108, (Cal. București nr. 103), judet Ilfov, cod poștal 077017. Imobilul subiect este situat semicentral, în partea de Nord a comunei Balotești, satul Săftica, în microzona ”Antene”, sau ”Baza Sportivă Dinamo”.

PUNCTE DE REPER (linii pietonale):

  1. În partea de Est, la circa 250 ml – DN1 (Cal. București);
  2. În partea de Nord, la circa 400 ml – structuri ale fostelor antene;
  3. În partea de Nord, la circa 170 ml – Baza Sportivă Dinamo;
  4. În partea de Sud, la circa 1 km, Primăria Balotești.

DESCRIEREA ZONEI:

Destinația generală a clădirilor din zona apropiată este una rezidențială, predominant rezidențială, cu case de o calitate medie, precum și cu spații de de prestări servicii, de-a lungul căilor principale de acces (DN1).

Vecinătăți, conform realității din teren, zona prezintă ca vecinătăți directe:

  1. Nord: teren liber, proprietate privată, fără îngrădire;
  2. Est: teren liber similar, proprietate privată, fără îngrădire;
  3. Sud: alee pentru acces și case răzlețe, proprietăți private, cu îngrădirea lor;
  4. Vest: teren liber similar, proprietate privată, fără îngrădire.

Accesul auto/pietonal în zonă se realizează pe drumuri asfaltate de bună calitate. Ultimul segment de drum, pe o distanță de circa 250 ml, se realizează pe un drum privat de acces, pietruit, relativ îngust (circa 3,6 ml) (o singură bandă de mers), de o calitate generală satisfăcătoare. De-a lungul aleii de acces, există un al doilea lot, cu destinație drum pentru acces, cu o lățime de circa 3 ml. Traficul auto este unul ridicat la nivelul arterelor principale (DN1). Transportul în comun este satisfăcător dezvoltat în această zonă, fiind reprezentat de autobuze interurbane, sau microbuze în regim maxi-taxi.

Dotări Social-Urbane: zona este slab deservită cu puncte comerciale și spații social-urbane, acestea regăsindu-se în special de-a lungul DN1, în zona satelor Balotești-Petrești. Zona dispune de: magazine în număr suficient; spații de agrement; pădure în apropiere.

Utilități existente în zonă: electricitate (la drumul pentru acces), gaz (lângă casele dinspre DN1); apă și canalizare în regie proprie (guri betonate pentru vizitare canalizare prezente lângă DN1).


DESCRIEREA PROPRIETĂȚII:

Terenul are o suprafață totală de 2.822,00 m² (conform măsurătorilor cadastrale), sau de 2.822,00 m² (conform actelor), cu o dublă deschidere și o lățime de 34,93 ml, la drumul de acces (drum privat). Din punct de vedere topografic, acesta este Plan, având o formă dreptunghiulară. Nu există arie de teren în exces/surplus. În noiembrie 2007 a existat o propunere de dezmembrare a Imobilului Subiect în 4 loturi, dar fără a fi efectuate operațiunile juridice, sau de intabulare.

Licitația începe de la prețul de 288.866,25 lei, reprezentând 75% din valoarea stabilita pentru prima licitație conform art. 837 Cod procedură civilă rep.