Apartament cu 4 camere – Bucuresti, sector 2 – ds. 30-2024

Descriere Licitație
Preț 845.223 Lei
Tip Apartament cu 4 camere
Județ / Sector SECTOR 2
Localitate BUCURESTI
Adresă str. Alexandru Donici, nr. 30, et. 3, ap. 11
Dosar nr. 30/2024
Dată licitație 26 aprilie 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

In data de 26 APRILIE 2024, ORA 13:00 va avea loc la sediul SCPEJ Coşoreanu & Asociaţii din București, Șoseaua Kiseleff nr. 9, Sector 1, vânzarea la licitaţie publică a :

Imobilul situat în Municipiul Bucuresti, str. Alexandru Donici, nr. 30, et. 3, ap. 11, sector 2, identificat cu numar cadastral 227754-C1-U5, intabulat in Cartea Funciara nr. 227754-C1-U5 Bucuresti Sector 2, compus din 4 camere, plus dependinte, confort 1, decomandat, in suprafata utila de 110,64 mp si o suprafata totala de 132,46 mp, inclusiv trei balcoane in suprafata cumulata de 12,78 mp, o boxa la subsol (in suprafata utila de 4,49 mp), cat si o camera de serviciu la mansarda (in suprafata utila de 4,55 mp), impreuna cu cota parte de 4,84% din dreptul de proprietate asupra partilor din imobilul bloc care prin natura si destinatia lor sunt in coproprietate fortata si perpetua a tuturor proprietarilor de apartamente precum si dreptul de folosinta asupra terenului aferent apartamentului, careia ii corespunde suprafata de 13,11 mp din terenul ocupat de constructie pe care este construit imobilul-bloc, teren identificat cu numar cadastral 227754, inscris in Cartea Funciara nr. 227754 a localitatii Bucuresti Sector 2,LOCALIZARE:

Proprietatea este amplasată central, în partea centrală a municipiului București, în microzona Centru – Armeneasca – Dacia. Apartamentul este situat într-un bloc edificat în anul 1938. Puncte de reper (linii pietonale): în partea de Nord, la circa 300 ml – bd. Dacia; în partea de Nord-Est, la circa 350 ml – Parcul Ioanid; în partea de Vest, la circa 350 ml – Parcul Grădina Icoanei.

Zona: Destinația generală a clădirilor din zona apropiată este una rezidențială, cu case și blocuri de o calitate peste medie, spații de birouri, precum și cu sedii ale ambasadelor. Zona este una în general dezvoltată, în creștere, de un nivel calitativ general ridicat, raportat la alte zone.

Vecinătăți, conform realității din teren, zona prezintă ca vecinătăți directe:
a) Nord: imobil;
b) Est: imobil;
c) Sud: parcare;
d) Vest: acces strada Alexandru Donici;

Accesul auto/pietonal se realizează pe drumuri asfaltate de bună calitate. Traficul auto este unul ridicat la nivelul arterelor principale (bd. Dacia și str. Maria Rosetti). Transportul public dezvoltat este la nivelul
arterelor principale, la 150 ml distanță; cea mai apropiată stație de metrou – „Piața Romană”, se află la o distanță de aproximativ 1000 m spre Nord-Vest. Dotări Social-Urbane: zona este deservită bine cu puncte comerciale și spații social-urbane, acestea regăsindu-se în special de-a lungul arterelor principale. Zona dispune de: două parcuri de mici dimensiuni cu facilități diverse; universități/școli în apropiere; magazine în număr suficient.

Utilități existente la proprietate: electricitate, gaz, apă și canalizare. Nu sunt comunicate date, avize, sau alte informații privind utilitățile zonei, sau traversările existente în zonă. Au fost observate utilități funcționale la imobil. Nu au fost efectuate probe individuale.

Date pentru încadrarea fiscală, aprox.:
Rangul localității – 0, Zona în cadrul localității – A
Bloc cu mai mult de 3 niveluri și 8 apartamente – DA
An edificare clădire (PIF) – 1938; Vechime clădire – 86,00
Arie construit desfășurată (Adc) considerată – 154,90 + 12,66 m² (arie utilă 110,64 m² )
Renovări majore conform accepțiunii date în normele Codului Fiscal – NU (vz descriere imobil Cap. II.4)
Starea tehnică a clădirii – Buna (B) ; Mediul de folosință în care se află clădirea – Mediu Normal. Nivel finisaje – Mediu. Structura – cadre/ caramida

 

DESCRIEREA PROPRIETĂȚII:

BLOCUL: Imobilul Subiect este amplasat la etajul 3/4+Ma al unui bloc edificat în anul 1938 (documentelor puse la dispoziție,). Aspectul blocului este de o calitate generală sub medie, fara reabilitare, cu fatada degradata. Structura și compartimentarea acestuia este de tip bloc vechi , cadre/ caramida, -, tipică acestor clădiri, existând dispuse câte 2-4 apartamente pe nivel. Subsolul este rezervat accesului la zonele de racordare a rețelelor de apă/canalizare și termoficare ale blocului căt și a unor boxe pentru depozitare.

Conform verificărilor efectuate, pe site-ul AMCCRS al Primăriei mun. București, blocul în care se află Imobilul Subiect a fost expertizat în anul 2000 și a fost încadrat în clasa de risc seismic II.

Evaluarea este realizată sub ipoteza unui imobil fără probleme structurale importante, intervenite în perioada de timp scursă, în linie cu prevederile încadrării de risc seismic corespunzătoare (vz. și Cap. II.1-5)

Structură standard pentru astfel de clădiri: Structura este standard, pe zidărie portantă, cu cărămidă plină presată, cu planșee din beton și fațade ornate. Infrastructura este de tip simplu cu fundație de tip radier general.

La data inspecției nu au fost observate probleme, degradări sau alte disfuncționalități semnificative.

La data inspecției au fost observate probleme, degradări semnificative, ale fațadei. Costurile considerate sunt de natură a acoperi reparațiile finisajelor la fațadă. Este o placare cu izolare termică în dreptul balconului de la Sud, pe o arie cumulată mică, raportat la toată fațada aferentă apartamentului.

APARTAMENTUL:
Apartamentul este de tip Decomandat, iar conform standardelor în construcții, se încadrează în gradul de confort 1. Camerele au vedere spre Vest, Sud și parțial Est.

Finisaje: (fără inspecție interioară, conform nivelului standard estimat, observat, sau cunoscut) Din cele observate, finisajele sunt estimate la un nivel general Mediu, conform prevederilor legale pentru astfel de cazuri (lipsa asigurării accesului în interior, art. 836, al. 1 și 8, Cod Procedură Civilă, ș.a.m.d.). Descriere finisare orientativă: Pereții: tencuiți și zugrăviți cu vopsea de tip lavabil, de o calitate medie, atât la materiale cât și manoperă. În baie și bucătărie pereții sunt placați cu faianță, de o calitate medie/medie+. Pardoselile: în baie, bucătărie și hol dușumea rece, îmbrăcată cu gresie de o calitate medie, iar în camere dușumea caldă, cu parchet lamelar, de o calitate medie / medie+. Tâmplăria exterioară este din PVC, cu geam termopan, iar la intrare, ușă metalică, de un nivel calitativ mediu. Tâmplăria interioară este din lemn celular, de o calitate medie. Plafoanele sunt tencuite și zugrăvite cu vopsea de tip lavabil. Balcon – deschis, cu o finisare sub medie.

Instalații funcționale: Instalație electrică de iluminat, prize monofazate și trasee de curenți slabi; apă și canalizare din sistemul public. Instalațiile de încălzire sunt de tip calorifere din tablă, alimentate de la o centrală termică de apartament, precum și o instalație de aer condiționat Apartamentul se consideră a dispune de o baie completă (cu cadă / cabină duș), cu obiecte sanitare de o calitate medie/medie+ și un grup sanitar.

 


OBSERVATII CONFORM RAPORTULUI DE EVALUARE:

Imobilul subiect necesita cheltuieli imediate dupa achizitie (fatada imobilului deteriorate, necesita reparatii), in limita celor ce au putut fi observate ca elemente de reparatii necesare (vezi detaliere in raportul de evaluare Cap. II. 4+5).

Imobilul subiect include in acelasi numar cadastral atat apartamentul, boxa aflata la subsol, cat si o camera de serviciu aflata la mansarda, fara a avea o separare cadastrala distincta pentru cele trei unitati. Se recomanda o apartamentare pentru cele trei unitati, astfel incat sa se poata tranzactiona ulterior sau administra complet separat (mai facil). Avand in vedere beneficiile aduse de intregul amplasament, conform celei mai bune utilizari, in conditii optime, nu au fost luate in considerare costuri aditionale pentru apartamentare (vezi detalii in raportul de evaluare Cap. II. 1-5, Legea cadastrului si publicitatii imobiliare 7/1996 + Regulamentul de aplicare 600/2023 art. 117).Licitaţia începe de la pretul de 845.223 lei, reprezentând valoarea stabilita conform art. 837 Cod procedură civilă.

 

Facem menţiunea expresă că vanzarea imobilului mai sus mentionat este o vanzare scutită din punct de vedere al TVA, conform opiniei fiscale emise de expertul contabil, inregistrata sub nr. 3152/27.03.2024, ce face parte integranta din prezenta publicatie de vanzare.