Teren intravilan în suprafață de 7.966 m.p. VOLUNTARI, ILFOV

Descriere Licitație
Preț 22.855.996 Lei
Tip TEREN
Județ / Sector Ilfov
Localitate VOLUNTARI
Adresă str. Erou Iancu Nicolae nr. 67
Dosar nr. 31/2023
Dată licitație 3 mai 2023

In data de 03 MAI 2023, ora 11:00, va avea loc la sediul SCPEJ Coşoreanu & Asociaţii din București, Șoseaua Kiseleff nr. 9, Sector 1, vânzarea la licitaţie publică a:

 

Imobilul teren intravilan, categoria de folosință curți construcții, în suprafață de 7.966 m.p. (7.937 m.p. conform măsurători), situat în Voluntari, str. Erou Iancu Nicolae nr. 67, jud. Ilfov, având număr cadastral/topografic 114799, înscris în Cartea Funciară numărul 114799 a localității Voluntari, jud. Ilfov.



LOCALIZARE:

Voluntari este un oras in judetul Ilfov, Muntenia, Romania. Localitatea se afla in vecinatatea nord-estica a municipiului Bucuresti, la iesirea catre Urziceni, fiind un oras-satelit al Capitalei. Conform recensamantului din anul 2011, Voluntari are o populatie de 42.944 de locuitori, fiind cel mai mare centru urban al judetului Ilfov din punct de vedere demografic. Orasul Voluntari este impartit in doua zone distincte: zona din jurul DN2 si cartierul Pipera, zone care sunt separate de un teren pe care s-a construit Autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti.
Limitele sunt impuse de urmatoarele vecinatati:
• nord – comuna Tunari;
• nord-est – comunele Stefanestii de Jos si Afumati;
• sud-est – comuna Dobroesti;
• sud – sectorul 2 al municipiului Bucuresti, delimitarea reprezentand-o calea ferata Bucuresti-Constanta;
• vest – sectorul 1 al municipiului Bucuresti. Orasul este strabatut de soseaua nationala DN2, care leaga Bucurestiul de Urziceni. La marginea nord-estica a orasului, ea se intersecteaza cu soseaua de centura a Bucurestiului. Paralel cu DN2 trec prin oras soselele judetene DJ200, care duce spre nord la Stefanestii de Jos, Dascalu si Gradistea, si DJ200B, care duce spre nord la Tunari si Balotesti. Ambele se intersecteaza cu soseaua de centura a Bucurestiului la marginea orasului si duc spre sud inspre Bucuresti (prima in cartierul Andronache-Colentina, a doua in zona Pipera). Reprezentand una din cele mai vechi indeletniciri omenesti, comertul a constituit si pentru orasul Voluntari una dintre activitatile de baza, care au contribuit esential la cresterea si progresul localitatii, culminand in anul 2004 cu dobandirea statutului de oras, al fostei comune Voluntari. Acest lucru a avut un ecou imediat in reactia agentilor economici si a firmelor de renume mondial, care au gasit aici teren propice pentru dezvoltarea ideilor de afaceri. Astfel, la nivelul orasului Voluntari isi desfasoara activitatea peste 4.000 de agenti economici. De asemenea, importante centre comerciale si filiale ale unor companii de prestigiu isi au sediile in orasul nostru. Dintre acestea amintim: Vodafone, Toyota, Renault, Impact SA, Metro Cash & Carry, Praktiker, Orient, Jollie Ville Mall, Proconfort, Porsche Romania, Mega Image, Rompetrol, Romcar, Astra, TELUS International, CallPoint New Europe, Total Soft, Flanco, eMag, Chayton Capital. Un segment care a cunoscut o crestere semnificativa este cel imobiliar. Zona Pipera este cea care a atras investitii de sute de milioane de euro din partea dezvoltatorilor cladirilor de birouri. Dintre acestea, cele mai apreciate de catre marile Companii sunt: Global City, Swan Office & Technology Park, Cubic Center, North Center, Twin Towers, North Gate, North City Tower, Construdava Business Center. Loturile de teren evaluat se afla in centrul cartierului Pipera, in apropiere de LIDL. Zona este preponderent rezidentiala (cuprinde vile individuale / insiruite, regim de inaltime P+1-2E, blocuri de locuinte regim de inaltime P+2+3-4E, edificate dupa anii 2000).
Din punct de vedere edilitar: zona este dezvoltata, caile de acces sunt modernizate complet.
Unitati de invatamant: scoli si gradinite, situate la distanta relativ mica.
Artere importante de circulatie in apropiere: str. Erou Iancu Nicolae, Bd-ul Pipera
Trasee de suprafata: linii de autobuz/microbuz, statie la distanta relativ mica.
Calitatea retelelor de transport: str. Eoru Iancu Nicolae, tranzitat auto mediu, cu circulatia pe ambele sensuri si cate 2 benzi de circulatie pe fiecare sens.

 



 

Descriere teren identificat nr. cad. 114799 situat in Voluntari, str. Erou Iancu Nicolae nr.67, jud. Ilfov:
Conform Extrasului de carte funciara pentru informare lotul de teren identificat cu nr. cad. 114799 are o suprafata de 7.937 mp. masurata si 7.966 mp din acte.
Conform Extrasului de carte funciara pentru informare (Detalii liniare imobil) terenul are forma regulata si prezinta o deschidere de circa 8 ml la str. Erou Iancu Nicolae.
In cadrul inspectiei terenul a fost localizat conform identificarii de pe site-ul ANCPI. Acesta avea topografie plana si, la data inspectiei, o mare parte din teren era liber, acoperit de vegetatie. O portiune de circa 900 mp este acoperita cu dale din beton, acesta reprezentand accesul din str. Erou Iancu Nicolae si parcarea centrului comercial Strip Mall.
Terenul este imprejmuit partial cu gard de sarma si nu dispune de alte amenajari.
Utilitati: au fost identificate conexiunile din strada la retelele de electricitate, canalizare, apa curenta si gaz.
Accesul se realizeaza din str. Erou Iancu Nicolae prin parcarea centrului comercial Strip Mall.
Vecinatati: vile duplex / individuale, P-P+1/2E, blocuri cu regim de inaltime mic, terenuri libere, terenuri agricole.
La data evaluarii nu am avut disponibil un Certificat de Urbanism valabil.

Licitaţia începe de la pretul de 22.855.996,80 lei, inclusiv TVA19% (19.206.720 lei, la care s-a adăugat TVA19% în cuantum de 3.649.276,80 lei), reprezentând valoarea stabilita conform art. 837 Cod procedură civilă.