Teren intravilan în suprafață de 3.000 m.p Loc. Mihailesti, GIURGIU – 1569/2020

Descriere Licitație
Preț 54.062 Lei
Tip Teren intravilan
Județ / Sector GIURGIU
Localitate Mihăilesti
Adresă -
Dosar nr. 1569/2020
Dată licitație 1 octombrie 2024

 

 

 

In data de 01 OCTOMBRIE 2024, ora 14:00, va avea loc la sediul SCPEJ COȘOREANU & ASOCIAȚII din București, str. Theodor Sperantia nr.65, sector 3, vânzarea la licitaţie publică a:

Descriere

COTA PARTE de ½ din dreptul de proprietate asupra imobilului, situat in Jud. Giurgiu, Loc. Mihailesti, compus din teren intravilan, în suprafață de 3.000 mp din acte și 2.428 mp din măsurători, având nr. Cadastral 1417, intabulat în Cartea Funciară nr. 40392 Mihăilesti.

 

LOCALIZARE:

Județul Giurgiu se afla in partea de sud a Romaniei, la o distanță de 65km la sud de capitala Bucuresti. Este situat in Lunca Dunării, pe malul stang al fluviului Dunărea. Amplasarea pe malul Dunării de-a lungul a 72 km confera judetului posibilitatea de a avea legaturi fluviale cu tarile riverane si Marea Neagra. Are o suprafață de 3.526 km² și se învecinează la Est cu județul Călărași, la Vest cu județul Teleorman, la Nord-Est cu municipiul București, la Nord cu județul Dâmbovița, la Nord-Vest cu județul Argeș, iar la Sud, cu Bulgaria.

Din punct de vedere teritorial-administrativ, județul Giurgiu cuprinde municipiul Giurgiu, orașul Bolintin-Vale, orașul Mihăilești și 51 de comune cu 166 sate. El face parte din cele 7 județe care alcătuiesc Regiunea Sud Muntenia.

Conform datelor publicate de Institutul de Statistica populatia judetului, la data de 01.01.2022, era de 274.848 de persoane. Fiind situat într-o zonă de câmpie, agricultura este activitatea economică principală a judeţului, urmata de industrie si comert. În cadrul industriei judeţului reprezentative sunt: industria alimentară şi a băuturilor, extracţia petrolului şi gazelor naturale, industria textilă şi a confecţiilor din textile. În judeţ există două parcuri industriale – Parcul Tehnologic şi Industrial Giurgiu Nord şi Parcul Industrial BolintinDeal, însă economia judeţeană nu oferă încă toate condiţiile pentru a atrage un număr major de investiţii. Cu toate acestea, deschiderea judeţului către căi majore rutiere, feroviare şi navale constituie argumente cheie pentru dezvoltarea acestui potenţial. Portul Giurgiu şi Zona Liberă pot asigura un tranzit economic facil şi variat al mărfurilor ce traversează coridorul comercial din sudul României. Majoritatea IMM-urilor activează în domeniile comerţului, industriei uşoare, construcţiilor şi transporturilor. Giurgiu este încă un judeţ predominant agricol, cu aproape 50% din populaţie angajată în acest sector. Întrucât în continuare mai mult de jumătate din
populaţie este activă în agricultura de subzistenţă, se impun măsuri pentru eficientizarea acestei ramuri economice.

Totodata, Municipiul Giurgiu este recunoscut ca fiind un important port dunărean, pe traseul coridorului de transport nr. 9 Dunăre – Canal Rin – Main Dunau. Este legat pe calea fluvială de nouă ţări, precum şi de Marea Neagră şi Marea Nordului. Mihailesti este un oras in judetul Giurgiu format numai din localitatea componenta Mihailesti si din satele Draganescu, Novaci si Popesti. Orasul se afla in estul judetului, la limita cu judetul Ilfov, pe malul drept al raului Arges, acolo unde acesta formeaza lacul de acumulare Mihailesti. Este strabatut de soseaua nationala DN6 care leaga Bucuresti de Alexandria.

Conform recensământului efectuat în 2021, populația orasului Mihailesti se ridică la 7.760 de locuitori. Zona in care se afla proprietatea evaluata se afla in zona periferica a orasului Mihailesti, mai exact pe un drum adiacent ocolitoarei orasului, pe strada Livezi. Accesul pe strada Livezi nu se poate face din varianta de ocolire Mihailesti, DN6H, strada Livezi fiind infundata in aceasta. Accesul se realizeaza prin strazile secundare Str. Randunicii si Potcoavei.

DESCRIERE:

Terenul este intravilan, are o suprafata masurata de 2.428 mp si o suprafata de 3.000 mp din acte, categoria de folosinta fiind arabil, lipsit de constructii. La data inspectiei terenul era necultivat.

Terenul are topografie plana si are o deschidere la strada Livezi in partea de SV de circa 15 ml si o deschidere la drumul neasfaltat ce il margineste in partea de NE de circa 15 ml (conform Planului de amplasament). Strada Livezi este asfaltata si are o latime aproximativa de 5-6 m.

Terenul nu este imprejmuit sau intarusat si nu exista elemente fizice pentru identificare in teren cu exceptia coordonatelor gps rezultate in urma transpunerii celor Stereo 70.

Tip drum de acces: strada neasfaltata.
Vecinatati: terenuri intravilane/extravilane agricole.
Utilitati: in zona este disponibila reteaua de energie electrica.

 

Licitaţia începe de la pretul de 54.061,80 lei, reprezentând 75% din valoarea stabilita pentru prima licitatie conform art. 837 Cod procedură civilă rep.