Teren extravilan 20 000 MP SINGURENI GIURGIU

Descriere Licitație
Preț 42.352 Lei
Tip Teren Extravilan
Județ / Sector Giurgiu
Localitate Singureni
Adresă com. Singureni, jud. Giurgiu, tarla 20, parcela 237
Dosar nr. 577/2022
Dată licitație 19 octombrie 2022

In data de 19 OCTOMBRIE 2022, ora 12:00, va avea loc la sediul SCPEJ Coşoreanu & Asociaţii din București, Șoseaua Kiseleff nr. 9, Sector 1, vânzarea la licitaţie publică a:

DESCRIERE:

Imobilul teren extravilan în suprafață de 20.000 m.p., situat în com. Singureni, jud. Giurgiu, tarla 20, parcela 237, având număr cadastral/topografic 31834, înscris în Cartea Funciară numărul 31834 a localității Giurgiu, jud. Giurgiu.LOCALIZARE:

Comuna Singureni este situata in partea centrala a judetului Giurgiu, pe malul stang al Neajlovului, in campia Gavanu-Burdea, la o distanta de 38 de km de Bucuresti si la 40 de km de orasul Giurgiu, resedinta judetului Giurgiu.
Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei Singureni se ridica la 3.1912 de locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2022, cand se inregistrasera 3.536 de locuitori.
Comuna Singureni este compusa din 3 sate: Cranguri, Singureni (resedinta) si Stejaru.

Fondul funciar agricol constituie principala sursa naturala a teritoriului comunei, functia dominanta in profilul socio- economic fiind dezvoltarea agriculturii.
Proprietatea care face obiectul analizei este situata in extravilanul comunei Singureni, pe DN411 la iesire inspre comuna Iepuresti. Zona este caracterizata prin prezenta de terenuri extravilane agricole.
Zona este utilizata preponderent ca teren agricol, suprafata fiind cultivata cu grau, porumb, floarea soarelui si plante tehnice dar se noteaza si existenta unor pasuni pentru bovine si ovine.
Chiar daca proprietatea este amplasata intr-o zona preponderent agricola, nu am fost informati cu privire la vreun raport referitor la conditiile solului si nu cunoastem conditii adverse care ar putea afecta calitatea acestuia.
Solurile sunt in general soluri argiloiluviale brune. Acestea se formeaza in urmatoarele conditii de mediu:
-temperatura medie anuala: 7,6-10,4 grade C;
-precipitatii medii anuale: 580-1000 mm/an ;
-vegetatie: paduri de Quercus si Fagus;
-material parental: depozite loessoide,depozite nisipoase si argile ;
-se formeaza pe relieful de coline, campii, terase sau platforme.
Culoarea in stare umeda naturala este bruna deschis, respectiv bruna-galben roscat. Textura este lutoasa, lutoargiloasa. Fertilitatea acestor soluri este mai redusa datorita in principal regimului aerohidric, aprovizionarii scazute cu substante nutritive, reactiei solului, etc. Pentru imbunatatirea fertilitatii se recomanda: lucrari agrotehnice care sa faciliteze patrunderea apei in sol si incetinirea procesului de evapotranspiratie; lucrari hidroameliorative; aplicarea de ingrasaminte (N,P,K si gunoi de grajd); aplicarea de amendamente calcaroase daca reactia este prea acida, etc. Aceste soluri sunt bune pentru culturi furajere, cartofi, trifoi, in, mazare,fasole, soia, grau, porumb, floarea soarelui, etc.DESCRIERE:

Terenul analizat este situat in extravilanul localitatii Singureni, judetul Giurgiu. Accesul catre teren se face direct din DJ411, drum asfaltat.

Conform inspectiei si documentatiei primite, terenul este situat in extravilan si are categoria de folosinta arabil. Suprafata terenului este de 20.000 mp si are o deschidere la DJ 411 de circa 93 ml.

Terenul are topografie plana iar la data inspectiei de pe teren se recoltase porumb.
Terenul nu este imprejmuit si nu exista borne de marcaj, in zona fiind si alte parcele cu aceeasi destinatie.
Conform “Harta solurilor”, terenurile folosite pentru agricultura din zona sunt soluri argiloiluviale brun-roscate nepodzolite si podzolite. Nu am avut la dispozitie un studiu pedologic cu privire la calitatea si clasificarea terenului agricol analizat, iar in evaluare am utilizat informatiile publice disponible.

Licitaţia începe de la pretul de 42.352 lei, reprezentând valoarea stabilita conform art. 837 Cod procedură civilă.